MoriMori on riistanvärinen somali (SOM n). Sen kasvattaja antoi pojalle nimen Moritz (koko nimi W'Moritz von Rankwald), mutta  jotta nimi sopisi paremmin suomalaiseen suuhun tiputin nimestä tz:n pois ja jäljelle jäi Mori. Kahden kissan jälkeen voi kai jo sanoa, että minulla on tapana tiputella kissojen nimistä kirjaimia pois.

Mori on syntynyt 10.5.2012 Sveitsissä. Suomeen Mori saapui elokuussa 2012. Mori tuli minulle sijoitukseen. Neljän pentueen jälkeen se siirtyi omistukseeni, ja sitä myötä se siirtyi myös kastraattikuoroon. kovin paljoa kauempaa en olisi sitä kollittelua jaksanutkaan katsella.

Blogin alkuvaiheissa Morin ollessa pentu kirjoitin seuraavasti:
Mori on kovin ihmisrakas. Lähellä ja mukana pitäisi saada olla koko ajan. Sylikissakin siitä tulee vielä joskus, vaikka se ei vielä tiedä sitä itse. Toisaalta ihmisen käyttäminen astinlautana sohvan selkänojalle kiivetessä ei ole Morille mikään ongelma. Ehkä ihminen kelpaa sille nukkuma-alustaksikin vielä joku päivä.

Nyt pallittomana se on entistä ihmisrakkaampi, hellyyttä jaetaan useasti päivässä. Mori tulee syliin yleensä vain puoliksi: etupää syliin ja muu osa kissasta sitten sohvalla tai sängyllä missä sitten istunkaan (tai makailen). Mori kehrää paljon ja kuolaa kun on hyvä olo. Kun Morille näyttää harjaa, se tulee heti luokse harjattavaksi ja vastavuoroisesti alkaa nuolla sitä toista kättä, jota harjaamisessa ei tarvita.

Tyttärensä Katlan kanssa Mori viihtyy hyvin, heti Katlan tullessa Mori otti tulokkaan hyvin vastaan ja muutaman päivän jälkeen jo pesi ja koitti imettääkin pientä. Kaksikko leikkii paljon yhdessä.

Mori on innostunut ulkoilija. Talviaikaan ollaan pitkiä aikoja sisällä ja keväällä suuri ulkomaailma vähän hirvittää, mutta jännitys menee nopeasti ohi ja tilalle tulee innostus ulkoilla. Mori roikkuu vaikka ovenkahvassa päästäkseen ulos. Ulkona Mori on erityisen kiinnostunut linnuista ja koirista.

Toisin kuin koirista, kissoista Mori ei pidä. Poikkeuksena tietysti omat kissakaverit. Muut kissat saavat Morin kireäksi kuin viulunkieli ja täysin puolustuskannalle. Niinpä näyttelyt eivät Morille sopineet. Arvostelupöydän ääressä on lähellä ihan liikaa muita kissoja, jotta Mori voisi rentoutua millään tavalla. Jälkeläisten myötä Mori on osallistunut siitosluokkaan ja sieltä on tullut menestystäkin.

Ensisijaisesti Mori on tietysti lemmikki ja rakas perheenjäsen, joka illalla nukkumaan mennessä tulee puoliksi rinnanpäälle kehräämään. Aamuisin viereiseltä tyynyltä löytyy ruskea kerä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti