tiistai 3. toukokuuta 2016

Kategoriasuosikit

Jonkin aikaa sitten liikkui kissablogeissa kategoriasuosikit haaste. Minua ei kukaan haastanut, mutta meinaan näin jälkijunassa silti osallistua.

Kategoria 1

Uudistuneesta ykkösestä suosikiksi valikoituu pyhä birma. Pehmeääkin pehmeämpi turkki, suloisen siniset silmät, söpöt valkoiset sukat; kerrassaan suloisia otuksia.
Yksi mainio rotunsa edustaja on Pajunkissan ja Nokitassun Tiitus. Tiituksesta ei kertakaikkiaan voi olla pitämättä. Tiituksen olen tavannut kerran henkilökohtaisesti, ja kahdesta muusta birmasta on enemmän kokemusta. Perheemme ensimmäinen kissa nimittäin oli birma, ruskeanaamio nimeltään Minttu. Äidilläni on nykyisin birma nimeltä Ossi. Perla ja Ossi ovat suunnilleen saman ikäiset ja ne ovat aina tulleet hyvin toimeen keskenään. Viimeksi pääsiäisenä kyläillessä tämä kaksikko innostui leikkimään keskenään. Luonteeltaa Ossi voisi olla Tiituksen arempi hömelö veli.Kategoria 2

Pidän pitkäkarvaisista kissoista, joten tässä kategoriassa valinta on vaikea, mutta päädyin siperialaiseen. Enkä vähiten siksi, että naapurissa asustaa varsin ihastuttava ja viehkeä siperialaisneitokainen, joka ei tosin ole fiksuimmasta päästä (sori Kuura). Siperian kissa on luonteeltaan aktiivinen ja leikkisä kissa. Sen monikerroksinen paksu turkki on ihanan pehmeä, ja pienehköt korvat antavat siperialaiselle vähän pehmolelumaisen ilmeen.

Kategoria 3

Tämä on vaikea, sillä kuten todettu olen pitkäkarvaisten kissojen ystävä, ja ne muutama suosikkilyhytkarvani, jotka olivat kategoriassa III onkin nyt siirretty neloseen. Jäljelle jääneistä suosikikseni valikoituu singapura. Joka on pieni ja touhukas kissa. Muistan yhden singapuran eräästä esittelynäyttelystä. Kissa oli vielä pentu, ja menossa aivan joka paikassa koko ajan. Ihastuttavan utelias ja touhukas tapaus.

Kategoria 4

Tähän olisi hirmuisen helppo vastata somali, koska tottahan somali on se suosikkini, ja sisarrotu abessinialainen tulee siinä kannoilla, mutta päätin tehdä tämän itselleni vaikeaksi ja todeta, että en saa valita näitä rotuja. Tästä kategoriasta suosikikseni valikoituu cornish rex. Rodun siro rakenne, pitkät jalat ja lihaksikas kroppa viehättävät. Luonteeltaan cornarit tuntuvat olevan hyvinkin vilkkaita ja sosiaalisia.1 kommentti:

  1. Mä olen aina miettinyt, että onko hölmöys birmojen rotuominaisuus vai onko Tiitus muuten vain hieman outo. :) Tiitusta kotiin hakiessa kasvattaja jo varoitteli, että punainen birmapoika ei välttämättä ole kaikkein skarpein tapaus. :D

    VastaaPoista