lauantai 11. helmikuuta 2017

Mitä Perlalle kuuluu?

Perlaa ei ole juurikaan näkynyt blogiteksteissä sitten pentujen syntymän, mutta ei sitä ole mihinkään laitettu evakkoon. Täällä Perla asustelee edelleen.


Pentujen ensimmäisten viikkojen ajan Perla suhtautui niihin paljon paremmin kuin Mori, joka pikaisen vilkaisun jälkeen juoksi selkänahka väristen pois paikalta. Pentulaatikossa ollut Katlan ruokakuppi oli Perlalle vastustamaton ja useamman kerran sain häätää valkoisen ahmatin pois pentulaatikosta.


Kolmeviikkoisina pennut alkoivat vähitellen liikkua pentulaatikon ulkopuolella, samalla viikolla oli myös muuttopäivä. Näihin aikoihin Katla päätti, että Perlalla ei ole enää asiaa makuuhuoneeseen, missä pennut asustivat. Perlan yrittäessä tulla huoneeseen Katla ajoi sen pois. Mori on sen sijaan saanut koko ajan olla siellä missä pennutkin, jos vain on uskaltanut.

Pentujen täytettyä 5 viikkoa makuuhuoneen ja olohuoneen välille viritetty pahvieste jäi auttamatta liian matalaksi, ja pentujen elinpiiri laajeni myös olohuoneen puolelle. Tässä vaiheessa Katla oli sitä mieltä, että kun kerran makkari on kissaperheelle taakse jäänyttä aikaa, sinne ei mennä enää takaisin. Se yritti paimentaa ja kanniskella makkarin puolelle päätyneitä pentuja takaisin olohuoneeseen, mikä osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi. Tästä stressaantunut emo alkoi purkaa ahdistustaan käymällä Perlan päälle.


Perla muutti sitten makuuhuoneeseen, somput asuttavat olohuonetta, ja ovi huoneiden välillä on kiinni.  Kissat pääsevät samaan tilaan päivittäin lyhyiksi ajoiksi ja vain valvotusti. Tämä tarkoittaa sitä, että Perla viettää varsin pitkiä aikoja yksin.Toisin kuin voisi luulla, päivät pitkät yksinään viettävä Perla vaikuttaa olevan oikein tyytyväinen tilanteeseen. Se saa nukkua joka yö rauhassa luottoihmisensä lähellä, ja nukkumaan mennessä sekä aamulla on leikkihetki, jota yksikään yli-innokas somppu ei pääse pilaamaan. Perlan into leikkimiseen on muutenkin lisääntynyt siinä määrin, että lähes joka päivä makuuhuoneen oven takaa kuuluu kolinoita, kun valkoinen salama säntäilee itsekseen lelujen perässä ympäri huonetta.


Sinänsä sääli, että Perla ei pääse leikkimään pentujen kanssa. Onneksi tässä on vielä viikkoja jäljellä, ehkä Katla ehtii rauhoittua ja Perlakin pääsee pentujen kanssa touhuamaan.


1 kommentti:

  1. Ihana Perla saa ihan henkilökohtaista leikityspalvelua omassa asunnossaan. Toivottavasti välit palautuvat, kun pentuset siirtyvät omiin koteihinsa.

    VastaaPoista