keskiviikko 29. elokuuta 2012

Kissansäilytyskori

Kävin edellisellä viikolla tutustumassa Lankamaailmaan, Turun uuteen käsityöliikkeeseen. Sieltä mukaan tarttui mm. petroolin väristä trikookudetta. Kuteesta aloin virkata koria, jonka Mori totesi hyväksi kissan säilytykseen.

Mori kokeilee

Kun materiaali kerran tuntui olevan mieleen, päätin tehdä korista enemmän pesän mallisen. Siihen ostamani yksi vyyhti ei kuitenkaan riittänyt, joten jatkoin aiemmasta projektista jääneellä ontelokuteella.

Mori varmistaa ontelokuteen laadun

Ontelokude ei ole täsmälleen samanpaksuista kuin trikookude, mutta tuntui sopivan projektiin ihan hyvin. Kun Mori hoiti materiaalien laaduntarkkailua (erityisosaamisalueena taisi olla lujuuslaskelmat), Perla auttoi tuotekehittelyssä.

Perla tuotekehittelijänä

Lisäsin pesään vielä yhtenäisen reunan ontelokuteesta. Ajatuksena oli, että kiinteistä silmukoista virkattu reunus toisi vähän lisäryhtiä.

Valmista pesää kuvatessa kävi näin:Painiksi meni

Tästä seuraavasta kuvasta näkee lopputuloksen ehkä paremmin. Muutaman painimatsin nähneenä pesä on mennyt aika pahasti kasaan. Nimitetään tätä prototyypiksi, jota voi parannella seuraavaan versioon.


Valmis prototyyppi

Olisi ehkä ollut hyvä käyttää pienempää koukkua, tai tehdä koko viritys kiinteillä silmukoilla eikä pylväillä.  Tai sitten näille kahdelle voisi tehdä painimaton.

2 kommenttia:

  1. Sama projekti menossa, eli trikoo- ja virkkauskuteesta teen kissanpesien "prototyyppejä". Saas nähdä monta "saan" tehdä ennen kuin löytyy se oikean mallinen.

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa blogielämään :). Lisäänkin teidän linkin ensitilassa Bloglovin-tilille ja omaan blogiini. Mulla on siis kaksi maatiaiskissaa ja abessinialainen Lotta.

    VastaaPoista