sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Katlan ensimmäinen näyttely

Lauantaina Turussa oli Katlan näyttelydebyytti. Myös Mori oli mukana siitosluokassa, sillä paikalla oli Tinkan ja Morin pentue kokonaisuudessaan: Sina, Polar, Thor ja Max.

Maxilla on upea musta tikking, ja tuomarikin tuntui olevan kovin ihastunut poikaan. Harmittavasti poika on tullut hieman isäänsä näyttelykäyttäytymisessä, eikä tuomarin pöytä ollut ollenkaan mukava paikka. Max oli kuitenkin hienosti värinsä paras!

Max

Poika on kyllä isänsä näköinen, mutta kuitenkin naamassa on minulle jotain vieraampaa, jonka täytyy sitten olla äidin peruja. On vaikea kuvata sanallisesti, mikä se vieraampi osa kasvoja on, mutta tuossa nenän varressa se ero on. Mutta kylläpä Maxista oli jo kasvanut komea kolli.

Morin beige jälkikasvu, Sina ja Polar, ovat varsin touhukkaita ja vauhdikkaita kissoja.

Sina
Polar
 Punainen Thor taas on eri maata, eikä juurikaan viihtynyt.

Thor

Kuvia näistä lapsukaisista tuli napsittua juuri näiden kuvien verran. Kuljin lähes koko päivän jompikumpi kissa mukanani, joten kuvaaminen sitten jäi.

Kävin Morin ja Katlan kanssa Tessalla kuvattavana. Tarkoituksena oli saada Katlasta kuvia, mutta jos Mori olisi sattunut olemaan yhteistyökykyinen niin Moristakin olisi ollut kiva saada uusia kuvia, ja haaveena oli tietysti soma perhepotretti. Todellisuus oli sitten se, että juoksentelin kissojen perässä pitkin huonetta enemmän kuin tarpeeksi. Katlasta tuli joitakin ihan mukavia kuvia, Morista ei juurikaan ja yhteiskuvista ei tullut mitään, mutta piti sellaisia silti muutama tilata.

Katla oli näyttelyssä oikein hienosti. Vähän varautunut se oli, mutta ei juurikaan pelännyt. Paitsi pupunäyttelyn lemmikkijänöjä.

Katla
Katlalle piti tietysti ommella omat näyttelyverhot, joihin valitsin väriyhdistelmäksi liilan ja harmaan. Väriyhdistelmä tuo mielestäni hienosti esiin tuon lämpimän sävyn, ja samalla sininen pysyy hienona teräksen harmaana.

Tuomarin pöydällä Katla antoi tuomarin kopeloida itseään ja istui sen jälkeen nätisti minussa kiinni. Mieltä lämmitti, kun tuomari oli kirjoittanut arvostelusetelin yleisvaikutelma-kohtaan: Sweet promising little princess Onhan tuo mahdottoman suloinen pieni prinsessa.

Edellisen kyseenalaisen näyttelymenestyksensä jälkeen Mori ei ole näyttelyissä käynyt. Siitosluokkaan osallistuminen oli loistava tapa kokeilla, miten näyttelyissä oleminen sujuu Morilta kastroinnin jälkeen. No, asenne muita kissoja kohtaan ei Morilla ollut muuttunut juuri mihinkään, joten tuomarin pöydälle ei jatkossakaan mennä, mutta jos sattuu olemaan näyttelyitä, joihin tulee ainakin kaksi Morin jälkeläistä Katlan lisäksi, niin tokihan Morin voi silloin ottaa mukaan.

Kuljimme Morin kanssa valjaissa näyttelyssä aika paljon. Mori kulki hienosti pitki hallia. Aina välillä se pysähtyi eikä olisi oikein millään liikkunut mihinkään suuntaan, mutta kun itse kyykistyin, niin johan poika jolkotteli luokse kiehnäämään. Suunnilleen kaikki kyykistyneet saivat saman kiehnäyskohtelun ja osa viattomasti ohikävelleistäkin sai Morilta huomion osoituksia. Myyntipöytiäkin käytiin Morin kanssa ihmettelemässä. Mori innostui kurkottelemaan etutassut pöydän reunalla haistelemaan, että minkäslaisia kissanleluja olisi tarjolla. Myöskin parit kiipeilypuut tuli testattua. Morilla on kallis maku!

Viikon päästä on luvassa hieman erilainen näyttelykokemus, sillä olemme Katlan kanssa lähdössä PetExpo-messuille edustamaan rotua Somakiss ry:n osastolle. Osastolle tulee muitakin somppuja ja abyja silityskissoiksi, esimerkiksi Kissankujeita-blogin Hugo. Samaan aikaan Helsingin messukeskuksessa on mm. lapsimessut, joten pieniä silittäjiä on varmasti paljon. Tätä koitosta silmällä pitäen otin Katlan viime viikolla partioiltaan mukaan. Siellä Katla oli kolmentoista tokaluokkalaisen pojan huomion keskipisteenä, ja kaikki sujui hyvin. Katla suhtautui jännittävään tilanteeseen kehräämällä. Suloinen prinsessa tosiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti