sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Kehitys kolmannella viikolla

Pennut kasvavat ja kehittyvät nyt kovaa vauhtia. Ero kaksiviikkoisten ja kolmiviikkoisten välillä on huima. Kumpienkaan kuvaaminen ei ollut helppoa. Tässä ensin jouluaattona otetut kaksiviikkoispotretit, tai no jotkut kuvat ainakin.

Silmät olivat tuossa iässä vasta aukeamassa, ja mahan saaminen irti alustasta kovan työn takana. Viikossa silmät ovat avautuneet, korvat kasvaneet (kuuloa on paha arvioida, eivät juurikaan tunnu reagoivan ääniin) ja askelia otetaan jo useita ennen keikahdusta kumoon. Tässä kolmiviikkoiset pennut.

Pentupesässä harjoitellaan kovasti kävelyä. Touhuissa näkyy jo varsin kissamaisia elkeitä, välillä korvat kääntyvät viiraamisen merkiksi ja otetaan hapuilevia syöksyjä siskojen niskaan. Pennut myös kiinnittävät huomiota ympäristöönsä. Usein pentulaatikosta tuijottaa takaisin useampi pari pieniä nappisilmiä.

Mori suhtautuu pentuihin epäileväisesti. Jos vain yksi pentu on ulkona pentupesästä, voi Mori tulla sitä haistelemaan ja nuolaistakin muutaman kerran ennen kuin luikkii kauemmaksi, mutta useampi pentu vapaana lattialla saman aikaisesti on Mori-vaarista liian epäilyttävää. Tänään Mori katsoi parhaaksi sähistä pienille tytöille ja karkasi sen jälkeen paikalta.

2 kommenttia:

  1. Voi Mori, olet tosi onnelisessa asemassa kun pääset seuraamaan ja opastamaan jälkikasvua. Mä jouduin ja joudun katselemaan jälkikasvua ihmisen kyljessä tietsikan näytöltä.

    VastaaPoista